Ben tarih yazmıyorum, yaşamlar hakkında yazıyorum....

söz kimin

Bu sayfada Yunan tarihçi, biyografi ve deneme yazarı Plutarkhos tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Plutarkhos şöyle demiştir: Ben tarih yazmıyorum, yaşamlar hakkında yazıyorum.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Plutarkhos

Ben tarih yazmıyorum, yaşamlar hakkında yazıyorum.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Bir fikir oluştur, buna şevkle sarıl ve çalış, bunları gerçeğe dök. İnsanlığın zenginliği için tek formül budur. Siz olduğunuzu düşündüğünüz kişi değilsiniz. Siz ne düşünüyorsanız osunuz. Sahip olduğunuz koşulları değiştirmek için, önce farklı düşünmeye başlayın. Şartların kontrolümüzün dışında olduğu bahanesi genelde çok erken pes etmeye yol açar. Hayatta gelmek istediğiniz yere ulaşma şansınız, karşılaştığınız engellere verdiğiniz tepkilere bağlıdır. Yani ya vazgeçeceksiniz ya da denemeye devam edeceksiniz. Bu kadar basit. Sizin verdiğiniz karar, geleceğinize karar verir.

Zira özdeştir düşünme ile var olma.

Aynaya bakarken nasıl görünüşünü seyrediyorsa insan, kendi düşüncesinin içine bakarak da özünü seyredebilirdi.

Kimse iyi dediği birine aşık olmaz. Aşkın iyilikle ilgisi yoktur.

Tarihin büyük yürüyüşleri bir tek adımla başlar. Hiç kimse 'ben kimim ki, ben neyim ki, ben neye yararım ki!' şeklinde bir tasavvurla kendisini atık olarak göremez. İnsanın atığı yoktur.

Kadınlar böyledir. Öfkelendikleri zaman güçleri müthiş artar.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste