Yataklar, bir yatan olmadıkça içlerinde hep bir hüzün verir insana....

söz kimin

Bu sayfada Şair Turgut Uyar tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Turgut Uyar şöyle demiştir: Yataklar, bir yatan olmadıkça içlerinde hep bir hüzün verir insana.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Turgut Uyar

Yataklar, bir yatan olmadıkça içlerinde hep bir hüzün verir insana.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Birey kendini bir şey zannedip böbürlenince iradenin zayıflığı başlar. Ancak insan hakikatle arınma ve büyüme sancılarıyla çalıştığı yerde gelişir.

İslam en yücedir ve ondan yüce hiçbir şey yoktur. Bu gecek peygamber hadisiyle ve allahın kitabıyla hükümleşmiştir. Bunda tartışma olmaz. Bu tür iddia ve ithamlarda bulunanları ben iki kısma ayırıyorum. Biri, kendilerine islami tebliğin ulaşmadığı insanlar, diğeri ise islam'ın yüceliğini bildikleri halde ona dil uzatan ve onu bilerek gericilikle eş gören kalpleri mühürlü insanlar.

Bir mektup, bir telgraf alındışı değil unutulmuş bir sevdadır kapısını çalan.

Kitaplardan önce, kendimizi okumaya çalışalım.

En koyu cehalet, hakkında hiçbir şey bilmediğin bir şeyi reddetmektir.

İnsanın taştan heykelini yapması ve taşın kendini buna bırakması, benliğin genişleme arzusundan mı yoksa taşın da insan olmaya dönük maddeye içkin tutkusundan mı olduğuna dair fikirlerin ikincisine katılıyorum. O istemedikçe insanın taşa birşey yapabilece

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste