Bir kez kaçar uçurtması, sonra gökyüzüne küser insan....

söz kimin

Bu sayfada Yazar Hermann Hesse tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Hermann Hesse şöyle demiştir: Bir kez kaçar uçurtması, sonra gökyüzüne küser insan.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Hermann Hesse

Bir kez kaçar uçurtması, sonra gökyüzüne küser insan.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Savaşmak şampanya gibidir. Korkakları da kahramanlar kadar çabuk sarhoş eder.

Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden daha fazla işe, o ülke batar.

Sevgi sabırlı ve yürektendir, sevgi kıskanç ve övüngen değildir. Hayatta hiçbir şeyden korkmayın yalnız; her şeyi anlamaya çalışın.

Üretim toplumu sadece üreticidir, yaratıcı değil.

Dünyada kötülük olduğunu biliyorum ve her zaman da var olduğunu. Ama bunu açıklamak için şeytana ya da iblislere inanmaya gerek yok. İnsanoğlu kendi başına da kötülük yapmayı mükemmel bir şekilde başarıyor.

Ey oğul! Emaneti güzelce muhafaza et ve yerine getir ki, Kıyamet günü korktuğundan emin olasın. Hazret-i Musa Cenab-ı Hakka münacatında, Yâ Rabbi, bir kulun emaneti güzelce yerine getirirse Sen ona ne mükâfat verirsin? ALLAH Azze ve Celle Yâ Musa, Ben emaneti güzelce yerine getiren kulumu Kıyamet gününde korktuğundan emin edip Cennete koyarım buyurdu.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste