Gerekiyorsa İmparatorluğa, gökyüzü yasalarına isyan et, ama kendine, bilgelik...

söz kimin

Bu sayfada Yazar Amin Maalouf tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Amin Maalouf şöyle demiştir: Gerekiyorsa İmparatorluğa, gökyüzü yasalarına isyan et, ama kendine, bilgelik... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Amin Maalouf

Gerekiyorsa İmparatorluğa, gökyüzü yasalarına isyan et, ama kendine, bilgelik ve tanrısallıktan bir parça olan içindeki ışığa sadık ol! (mani)

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Anne sevgisi koşulsuzdur, koruyucudur, sıcak bir sığınaktır. Koşulsuz olduğu için denetlenemez, ya da elde edilemez.

Fly Away Ben uçmak isterdim Gökyüzüne Bu yüzden çok yüksek Sadece bir yusufçuk gibi Ben Ağaçların üstünde uçardım Tüm derece denizler üzerinde Her yerde lütfen Oh uzaklaşmak istiyorum Başka bir yere gitmeyi istiyorum Evet evet evet Oh uzaklaşmak istiyorum Başka bir yere gitmeyi istiyorum Evet evet evet Gidip yıldız görelim Samanyolu ve hatta Mars Sadece bizim olabilir nerede Güneşe solmaya Diyelim Ruhunuzu uçurmak Biz bir yerde Sadece biraz eğlenmek için Oh yeah! Oh oh Ben kurtulmak istiyorum Başka bir yere gitmeyi istiyorum Evet evet evet Ben kurtulmak istiyorum Başka bir yere gitmeyi istiyorum Evet evet evet Ben kurtulmak lazım Ben kurtulmak lazım hissediyorum Oh yeah oh oh Ben kurtulmak istiyorum Başka bir yere gitmeyi istiyorum Sizinle Evet evet evet Oh Yeah! Ben kurtulmak istiyorum Başka bir yere gitmeyi istiyorum Sizinle Evet evet evet Ben kurtulmak lazım Ben X4 kaçmak istiyorum Evet Ben kurtulmak istiyorum Başka bir yere gitmeyi istiyorum

AKARSUYA BIRAKILAN MEKTUP Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç Ağaçlar bükmesinler n'olursun boyunlarını Neden akşam oluyorum tren kalkınca Kırlangıçlar birdenbire çekip gidince Mendiller sallanınca neden tıkanıyorum Öyle çok acımasız ki, öyle birdenbire ki Az önceki çiçekler nasıl da diken diken Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç. O sularda çimdik, bitti; köprüleri geçtik, bitti O elmanın tadı orda, o kuş çoktan öttü, bitti Artık çocuk değiliz, susarak da bir şeyler diyebiliriz Günler devlet alacağı, yıllar bir kadehçik buzlu rakı Oyunlar oyuncaksı, oyuncaklar eski şarkı Kavaklara oklu yürek çizip duran o çakı Nerde şimdi, nerde şimdi, nerde o kan sarhoşluğu Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç.

Sevdiğin kişinin sana olan sevgisini anlaman için canını yak. Çünkü kimsenin canı yanmadıkça sana gerçek yüzünü göstermez.

Beynimiz şemalarla işler, hep sabit şemalarla yürürse 'tutarlı', değişken olanlarla ilerlerse 'kişiliksiz', bazen sabit bazen değişken şemalarla giderse de 'aklı başında' oluruz.

Her şey geçti, mutluluk da, acı da.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste