Hatalarımızı zamanında söyleyecek arkadaş gereklidir....

söz kimin

Bu sayfada Fransız şair ve eleştirmen Nicolas Boileau tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Nicolas Boileau şöyle demiştir: Hatalarımızı zamanında söyleyecek arkadaş gereklidir.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Nicolas Boileau

Hatalarımızı zamanında söyleyecek arkadaş gereklidir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Zincirleme tesadüflerin bileşkesidir ömür. Hepimiz farkında olmadan başkalarının hayatını evlat edinmiş, başkalarının acılarını yaşıyor olabiliriz. Hepimiz kendi hikayelerimizin içinde başka insanların hikayelerini saklıyor da olabiliriz.

Allah-u teala, insanların, bir şey istediklerinde, birbirlerine ısrar etmelerini sevmez; ama onu kendisi için sever. Kendisinden ber şeyin istenilmesini ve indinde olanın ısrarla talep edilmesini sever.

Öyle kusurlar vardır ki, büyük yetenekleri meydana getirirler.

Soykırım gibi, insanlar hayvanların başına ne geldiğini öğrenmek istemiyorlar, reddetme hali içerisindeler; yakılmış insanların dumanları arasında işini görmeyen devam eden 'İyi Almanlar'ın bir benzerini ahlaki iyilik ve merhamet numarası yapan; ama yiyecek seçimleri hayvanlara yönelik soykırımı devam ettirmeye yarayan önyargılı ikiyüzlülerden başka bir şey olmayan 'İyi İnsanlar'da görebiliriz.

Çılgın Türkler, kemalizmin gecikmiş cenaze törenidir. Artık yüksek komutanları kemalist sayamayız. Bir cenaze töreni gerekiyor ve kışlalara çılgın Türkler'i aldırıyorlar.

İnsanlık; Afrikalı bir anne oğluna: O tabağındaki yemek bitecek dediğinde kurtulacak.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste