Genel olarak insanlara ve sözlerine güvenilmez, çünkü insanlar size verdikler...

söz kimin

Bu sayfada Düşünür, devlet adamı, stratejist, şair, oyun yazarı Niccolo Machiavelli tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Niccolo Machiavelli şöyle demiştir: Genel olarak insanlara ve sözlerine güvenilmez, çünkü insanlar size verdikler... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Niccolo Machiavelli

Genel olarak insanlara ve sözlerine güvenilmez, çünkü insanlar size verdikleri sözü tutmayacak sefil yaratıklardır, sizin de onlara verdiğiniz sözü tutmanız gerekmez.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

zor günümde hor görüldüm, kör bir aleve ben gömüldüm.

Değerli insanların yüceltilmemesi; kıskançlığı önler. Nadir bulunan şeylerin üretilmemesi; hırsızlığı önler. Arzu edilecek şeylerin teşhir edilmemesi; halkın kalbindeki fesadı önler. Bilge yönetici: kalpleri kirden temizler, karınları doyurur, hırsı öldürür, kemikleri güçlendirir, halkı bilgi ve istekten uzak tutarak masum kalmasını sağlar, kurnazlığı önler, hiçbir şey yapmamayı yapar. Böylece her şey düzene girer.

Yoksul düşmezdi yıllanmış şarap tadındaki şiirler böylesine, kulağına okunacak biri olsaydı eğer..

Şayet ben allah'a ve resulüne karşı gelirsem, bana itaat etmeyiniz.

Keşke daha siyah yapabilseydim.

İçimiz yaşama sevinciyle dolup taşıyor, teknoloji çağından önceki insanların -şimdikilerden daha canlı- duygularını anlıyorduk.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste