Dünyayla arandaki savaşımda, dünyanın yanında ol....

söz kimin

Bu sayfada modern dünya edebiyatının ikonik ve özgün yazarlarından Franz Kafka tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Franz Kafka şöyle demiştir: Dünyayla arandaki savaşımda, dünyanın yanında ol.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Franz Kafka

Dünyayla arandaki savaşımda, dünyanın yanında ol.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Aklınızı kaybedin ve kendinize gelin.

Kimseye sertlikle cevap verme, bilakis lütuf ve yücelikle hitap et

Belki de tüm sıkıntılarımızın kaynağı, yani insanlığın sıkıntılarının; belki de sahip olduğumuz tek hakikat olan ölüm gerçeğini reddetmek uğruna yaşamlarımızdaki tüm güzellikleri feda edecek ve kendimizi totemlere, tabulara, haçlara, kurbanlara, kilise çanlarına, camilere, ırklara, ordulara, bayraklara, uluslara hapsedecek olmamızdır.

Ben alkışı çok seviyorum. Bu hastalıktan dolayı oyunculuğa yöneldim. Bir şey yapalım da takdir edilsin derken oyuncu oluyorsun. Dolayısıyla haftada iki kez bu kadar alkışlanacağın bir iş var mıdır bilemiyorum. Oysa çocukken uçak mühendisi olmak istiyordum. Enteresan uçaklar yaratmak istiyordum. Bir gün bir şey oynadım, alkışladılar ve hayatım kaydı. Biliyorum ki, insanlar oyundan gülümseyerek çıktıktan sonra eve gidene kadar beni konuşacaklar, bu inanın bana yetiyor.

Kendinizle mücadele etmenin gereğini anlamış olarak buraya geldiğinizi hatırlayın sadece kendinizle! Bu yüzden, size bu fırsatı veren herkese teşekkür edin.

Eğitim, belli bilgileri empoze etmek değildir, onun adı propagandadır. Eğitim, insanların hayal gücünü büyülemektir. Ya bizdeki bakanlığın adını değiştirmek lazım, ya da yapılan şeyi değiştirmek lazım.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste