Her 'evet'in bir 'hayır'ı vardır. Sevgiye 'evet' diyen insan öfkeye, kine, kı...

söz kimin

Bu sayfada Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Doğan Cüceloğlu şöyle demiştir: Her 'evet'in bir 'hayır'ı vardır. Sevgiye 'evet' diyen insan öfkeye, kine, kı... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Doğan Cüceloğlu

Her 'evet'in bir 'hayır'ı vardır. Sevgiye 'evet' diyen insan öfkeye, kine, kıskançlığa, çekemezliğe, aldatmaya, dedikoduya 'hayır' der.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

İnsan ruhla bedenin sentezidir, bu sentezi birleştiren ise tin'dir.

Bir kadın aynı zamanda hem sevdalı, hem anne olamaz.

Hiç şansın kalmadı dönsen de geri yitirdin verdiğim bütün değeri aşkına emanet ettiğim yeri bu kadar kırmasan ne kaybederdin?

Hiçbir zaman öğretmeninle, okulunla, çevrenle, derslerinle kendini kısıtlama. İyi bir öğrenci her zaman diğer arkadaşlarından ve hatta öğretmenlerinden daha iyidir. İyi öğrencinin kapasitesi müfredattan kat kat fazlasına yeter. Sonuç olarak müfredatlar ortalama öğrenciler için hazırlanır.

Cümlelerdeki harflere saygı göstereceksin, göz kapağına düşen yağmura, kırıntı taşıyan karıncaya, evrene saygı duyacaksın. Bir anlamın var senin. Yanıbaşında olanların bir anlamı var, olup biten her şeyin bir anlamı var.

Neden mi düşünüyorum? Çoğu şeyi düşünmemek için.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste