Hikmetli bilgi, tecrübe ile desteklenmiş ve uygulanabilir özellikler taşıyan ...

söz kimin

Bu sayfada Din adamı, tercüman ve hattat Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır şöyle demiştir: Hikmetli bilgi, tecrübe ile desteklenmiş ve uygulanabilir özellikler taşıyan ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır

Hikmetli bilgi, tecrübe ile desteklenmiş ve uygulanabilir özellikler taşıyan ilimdir. Hikmet, ilim ile sanatın birleşmesidir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Ben içerek uyuşturucuyu bırakmayı denedim.

Paranın efendisi olmak için önce kendinizin efendisi olmalısınız.

Ahkâm-ı İslâmiyyeyi, İslâmî hükümleri tam bilmiyen, tatbik etmeyen bir kimse, evliyâlık yolunda bulunmağa kalkarsa, bunun îmânını şeytan çalar. Emir ve yasaklara uymakta gevşek olanlar, sonra da evliyâlık yolunda bulunduğunu, ilerlediğini, hattâ kendisinde bâzı hâllerin meydana çıktığını zanneden kimseler bu noktada çok yanılırlar. Bu hallerinin rahmânî olduğunu zannederler. Halbuki bunlar, abdestte, namazda, alış-verişte bir takım noksanlarının bulunduğunu ve yiyip içtiklerinin haram olduğunu bilmezler. Kendisinde var zannettiği o hâller, şeytanın oyunudur. Şeytan onu idâresine almış, istediği gibi hareket ettirmekte, o ise velî olduğunu zannetmektedir. Bunlar ne kadar zavallı ve bedbahttırlar.

Bütün hayallerimiz gerçek olabilir, eğer onları ikna edecek cesaretimiz varsa.

Nasıl özlediğimi anlatsam gittiğin yollardan.

Başkasının gözüne girmenin ne önemi var, sen kendi gözünden düşme, yeter.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste