(Son mahkeme savunmasında) Yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum. Halen d...

söz kimin

Bu sayfada Devrimci Deniz Gezmiş tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Deniz Gezmiş şöyle demiştir: (Son mahkeme savunmasında) Yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum. Halen d... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Deniz Gezmiş

(Son mahkeme savunmasında) Yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum. Halen de bu inancı taşıyorum. Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı ölümden korkmuyoruz. Onu ancak işbirlikçiler düşünsün ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. Ve ben 24 yasındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

CHP, Atatürk'ün ilkelerini 21. yüzyıla taşıyamadığı için yenildi.

İçimdeki bir şey haklı çıkmak istiyordu ve savaşabildiğim tek şey içimdeki bu öteki bendi.

İnsanlığın içinde müthiş bir güç , kendini deşarj etmek , yaratmak istemektedir.

Zahidlik, arzuları azaltmak, her nimete karşı şükretmek ve allah'ın haram kıldığı şeylerden kaçınmaktır.

Bu rejim, solcu veya sağcı, bütün muhaliflerini gevşetti, yumuşattı, bütün sivrilikleri yuvarlaklıştırdı, kendine adapte ettirdi, bugün 'Hilafet gelsin' desen Cami imamıyla münakaşa edersiniz. Herkes bu zehirden bir parça almıştır, bu ülkeye Kemalizm Zehirli Gazı, dinsizlik zehirli gazı atıldı, bundan az veya çok nasip almayan yoktur, ama bu küfre kaşı güç şartlarda mücadele etmiş adamlar var. Ben onlara Kardelen çiçekleri diyorum, Said Nursi, Süleyman Efendi ve daha niceleri.

Diğerlerini bilenler akıllıdır, ama kendini bilenler daha akıllıdır. Diğerlerini kontrol edenler kuvvetli olabilirler, ama kendini kontrol edebilenler çok daha güçlüdür.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste