Ey oğul! Nice ağır yükler taşıdım. Fakat kötü komşu kadar ağır bir yüke rastl...

söz kimin

Bu sayfada Tıp alimi Lokman Hekim tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Lokman Hekim şöyle demiştir: Ey oğul! Nice ağır yükler taşıdım. Fakat kötü komşu kadar ağır bir yüke rastl... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Lokman Hekim

Ey oğul! Nice ağır yükler taşıdım. Fakat kötü komşu kadar ağır bir yüke rastlamadım. Nice acılar tattım, fakat fakirlikten daha şiddetli bir acı tatmadım.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Değişim olmayınca her şey aynen tekrara sarar ve sürünün içinde bir günü diğerinden farklı yaşamadan günler tüketilir. Yaş aldıkça da insanoğlu 'Ömür ne kadar çabuk geçiyor' deyişine sığınır.

Bir sevgiyi anlamak, bir yaşam harcamaktır. Harcayacaksın!

Yetenek maç kazandırır, zeka ve takım ruhu şampiyonluk getirir.

Kesinliğe karşı şüphe psikoza karşı nevroz gibidir. Nevrozlunun şahıslara ilişkin şüphe ve korkuları vardır, psikozlunun ise şahıslara ilişkin kanaatleri vardır. Kısaca nevrozlunun sorunları psikozlununsa çözümleri vardır.

Nehirler denize kavuşunca susar derler, insanlar anlayınca.

Küçük çocuklar 'yalnızca kendilerinin hoşlandıkları' şeyleri yapmamaları için eğitilirler. Peki, neyi yapmaları istenir? Elbette başkalarının hoşlandıklarını. Kimdir bu başkaları? Ana-baba, öğretmenler, müfettişler, polisler, hakimler, memurlar, krallar, diktatörler. Tüm otoriteler. 'Yalnızca senin hoşlandığın' şeyi hor görmek üzere eğitilirsen, elbette başkalarının daha uysal bir uşağı -iyi bir köle- olursun. 'Yalnızca senin hoşlandığın' şeyi yapmamayı öğrenirsen sistem seni sever.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste