Murdar bir halden muhteşem bir maziye kanatlanıp uçmak gericilikse, her namus...

söz kimin

Bu sayfada Türk yazar, şair ve düşünür Cemil Meriç tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Cemil Meriç şöyle demiştir: Murdar bir halden muhteşem bir maziye kanatlanıp uçmak gericilikse, her namus... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Cemil Meriç

Murdar bir halden muhteşem bir maziye kanatlanıp uçmak gericilikse, her namuslu insan gericidir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Toplum büyük bir medya manipülasyonu altında yaşayan, değerler skalası iyice küçülmüş, giderek yok olmuş, kimliksizliğin had safhada yaşandığı, en ilkel ihtiyaçları barınma, beslenme, giyinme dışında bir insani faaliyeti olmayan bir yapı tarzıdır.

Bir kadın, erkeğin yanında gözlerini kapatıyorsa aşık oluyordur. Erkek gözlerini kapatıyorsa kadın alışveriş yapıyordur.

Aşıkların en kıymetli serveti, birbirine bıraktıkları hatıralardır.

İnsanlarla kurulan neredeyse bütün bağlar bir kirlenme, bir pislenmedir. Ait olmadığımız acınası yaratıklarla dolu bir dünyaya indik. Daha iyi olan az sayıda insana saygı duymalı ve değer vermeliyiz; gerisine talimat vermek için dünyaya geldik, onlarla arkadaş olmak için değil.

Türkiye'mizi layık olduğu seviyeye yükseltebilmek için mutlaka ekonomimize birinci derecede önem vermek mecburiyetindeyiz.

Çok kitap okuyana okumuş adam derler. Çok televizyon izleyene görmüş adam demezler.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste