Toprak işleyenin, şu kullananın....

söz kimin

Bu sayfada Türk gazeteci, şair, yazar, siyasetçi ve Türkiye eski başbakanı Bülent Ecevit tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Bülent Ecevit şöyle demiştir: Toprak işleyenin, şu kullananın.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Bülent Ecevit

Toprak işleyenin, şu kullananın.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

İyi bir ressamın yalnızca üç renge ihtiyacı vardır: siyah, beyaz ve kırmızı.

Bir insan bu kadar mı 'gelmez' arkadaş!

Beceriksiz bir avukat bir davayı aylarca, yıllarca erteleyebilir. Becerikli bir avukat ise daha da erteler.

Bilimin şiirleri vardır ve doğanın başarılı bir şekilde araştırılabilmesi için hayal gücünün yetiştirilmesi, vazgeçilmez bir ön şarttır.

Kalp, yalnız aşk ile akort olunabilen bin yaylı bir çalgıdır.

Umut ederek yaşadın. Şimdide umut boşa çıktı umutsuzluk içinde yaşıyorsun. Şimdi bırak umutsuzlukta boşa çıksın: umudu ve umutsuzluğu birlikte bırak. Gelecekten yaşayan o tutumu aş. Şimdi burada yaşa! Umutla yaşamak gelecekte yaşamaktır, gerçekte hayatı ertelemektir. Bu bir yaşam biçimi değil, intihar biçimidir. Hiçbir umuda gerek yok ve umutsuzluk hissetmeye de gerek yok. Şimdi burada yaşa. Yaşam olağanüstü keyifli, burada yağdırıyor ve sen başka bir yerde arıyorsun. Hemen gözünün önünde ama senin gözlerin uzağa kaydı, ufka bakıyor. Senin içinde ama sen orada değilsin.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste