Misafire kıymeti ölçüsünde tazim göster ve misafirliğin şanına yakışır ikramd...

söz kimin

Bu sayfada Şair Nabi tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Nabi şöyle demiştir: Misafire kıymeti ölçüsünde tazim göster ve misafirliğin şanına yakışır ikramd... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Nabi

Misafire kıymeti ölçüsünde tazim göster ve misafirliğin şanına yakışır ikramda bulun

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Erkek olmadığıma memnunum; yoksa bir kadınla evlenmek zorunda kalacaktım.

Dünyada en büyük musibet, cahilin ilim davasında bulunması, o davanın da cahillerce doğru zannolunmasıdır. İnsan bilmediğini açıkça itiraf edecek olursa, hem vebal altına girmekten kurtulur, hem de hulus-u her hayırlı iş ve ameli Allah rızasını niyet eder

Keşke bütün okullar İmam Hatip gibi olsa da, İmam Hatip diye ayrı bir okul hiç olmasa.

İnsanlar bir araya gelip şehirler kurmak, kendilerini güvenlik şemsiyesi altına almak istemişler, ama siyaset sanatına sahip olmadıklarından birbirlerine kötülük edip dağılmışlar. Bunun üzerine tanrı zeus, şehirlerde kural yerine geçmesi ve insanları dostluk bağlarıyla birbirlerine bağlaması için esası adalet,doğruluk ve utanma olan siyaseti göndermiş ve siyaset sanatı tüm insanlar arasında eşit olarak pay edilmiş.

Filozof dışarıdadır, o bir katılımcı değildir, oturur ve geçmişin şarkılarını dinleyerek ve aracılığın armonisine kulak vererek yaşlanır.

Nasıl göreceğini öğren. Her şey her şeyle bağlantılıdır; Farket.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste