Her şey yerli yerindedir, rol almıştır, katılır ve hiç eksik tarafı bulunmaya...

söz kimin

Bu sayfada Roman yazarı ve şair Rainer Maria Rilke tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Rainer Maria Rilke şöyle demiştir: Her şey yerli yerindedir, rol almıştır, katılır ve hiç eksik tarafı bulunmaya... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Rainer Maria Rilke

Her şey yerli yerindedir, rol almıştır, katılır ve hiç eksik tarafı bulunmayan bir bütün oluşturur.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Dünyada açlar ile obezlerin sayısı eşit. Açlar çöplüklerden topladığı; obezler ise mcdonaldstan aldıkları çöplerle besleniyorlar.

Ben senin hem zorba hem de gautama olmanı isterim, ama aynı anda. Birinden birini seçmen gerekmez. Zorba dünyayı temsil eder; tüm çiçekleri, yeşillikleri, dağları, ırmakları ve okyanuslarıyla. buda ise gökyüzünü temsil eder; tüm yıldızları, bulutları ve gökkuşaklarıyla. dünya olmadığında gökyüzünün bir anlamı olmaz. Gökyüzü dünya olmadan gülemez. Gökyüzü olmadığında dünya ölü olur. İkisini bir araya getirin, orada varlığın dansı başlar. Dünya ve gökyüzü birlikte dans eder, ve orada bir kahkaha oluşur. Neşe vardır, kutlama vardır.

Bugün artık herkesin bir yere bağlantısı var. Parti'ye, üniversiteye, televizyon şirketine, İçişleri Bakanlığı'na.

Cumhuriyet monarşiyi, hükümdarlığı reddedecek ve tenkit edecektir; bu kaçınılmazdır. Fakat bizde maalesef bir müddet sonra ölçü kaçırılmıştır.

Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün olur.

Monet, muhteşem tuvallerden oluşan bir koleksiyonla birdenbire ortaya çıktı. Renoir ile bu, iki sert ressamı ortaya çıkarıyor. Burası tam bir revir. (Mektubunda)

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste