Hiçbir iyilik sahtelikle bir arada gitmez; doğru hiçbir zaman yanlışa yer ver...

söz kimin

Bu sayfada Filozof Aristoteles tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Aristoteles şöyle demiştir: Hiçbir iyilik sahtelikle bir arada gitmez; doğru hiçbir zaman yanlışa yer ver... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Aristoteles

Hiçbir iyilik sahtelikle bir arada gitmez; doğru hiçbir zaman yanlışa yer vermez. Kendini olduğundan fazla göstermek de, çoğu kez gururdan değil budalalıktandır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Sonu olmayan tek kavram , her kavramın bir sonunun olduğudur.

Benim olmadıkça nostaljiyi sevmiyorum.

Sen kaçıksın be adam! Kafasında büyük şeyler ve tanrılar dünyası kuran ve kurduklarına da inanan sen, hayaletler ülkesi kurup kendini onlara karşı vazifelendiriyorsun, oysa o, sana el sallayan bir idealdir. Senin saplantın var!

Tanrı kötülüğü istiyor da gücü mü yetmiyor; öyleyse o güçsüzdür.

Neden yalnız bir iki sistem egemenliği ele geçirdi? Alışkanlıklara bu kadar sıkıca tutunuyorsunuz da onun için. Yasak levhaları, buyruk levhaları olmaksızın düşünmekten korkuyoruz, özgürlükten korkuyoruz. İnsanlar özgürlüğü sevmiyor. Özgürlük nerede boy göstermişse, insanlar onunla bozuşmuştur.

Hoffa'nın duyurusunun ardından Robert Kennedy, 'O sadece emekteki en güçlü adam değil' demişti; O, Başkan'ın yanında ülkedeki en güçlü adam.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste