Ani yazmak, ölümün elinden bir şey kurtarmaktır....

söz kimin

Bu sayfada Roman ve deneme yazarı Andre Gide tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Andre Gide şöyle demiştir: Ani yazmak, ölümün elinden bir şey kurtarmaktır.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Andre Gide

Ani yazmak, ölümün elinden bir şey kurtarmaktır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Dostlarına karşı belirli bir mesafeyi koru, düşmanların zaten mesafelidir.

Bir fikir oluştur, buna şevkle sarıl ve çalış, bunları gerçeğe dök. İnsanlığın zenginliği için tek formül budur. Siz olduğunuzu düşündüğünüz kişi değilsiniz. Siz ne düşünüyorsanız osunuz. Sahip olduğunuz koşulları değiştirmek için, önce farklı düşünmeye başlayın. Şartların kontrolümüzün dışında olduğu bahanesi genelde çok erken pes etmeye yol açar. Hayatta gelmek istediğiniz yere ulaşma şansınız, karşılaştığınız engellere verdiğiniz tepkilere bağlıdır. Yani ya vazgeçeceksiniz ya da denemeye devam edeceksiniz. Bu kadar basit. Sizin verdiğiniz karar, geleceğinize karar verir.

İnsanlar kendileri hakkında konuşulmasından hoşlanırlar. Fakat eksiler artıları götürdükten sonra geriye mutlaka artı kalması şartıyla!

Köprülü ve Barkan zamanın büyük âlimiydiler, Halil İnalcık tüm zamanların büyük âlimi.

mdiye kadar, bir insan gibi çalışmamış olduğunuzu söylüyorum; ama insan gibi çalışmayı öğrenme olanağı var. İnsan gibi çalışmak, insanın yaptığını hissetmesi, neden ve ne için yaptığını, şimdi nasıl yaptığını, dün nasıl yapılmış ve yapılması için genel olarak hangi yolun - eğer daha iyisi varsa - daha iyi olduğunu düşünmesidir. Eğer insan doğru biçimde çalışırsa, gittikçe daha iyi iş çıkarmakta başarılı olacaktır.

Kötü'ye bir kere kapılarını açmaya gör, kendisine inanılmasını beklemez artık.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste