Din hurafeleri yok etmezse, hurafeler dini yok eder....

söz kimin

Bu sayfada Bosna-Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Aliya İzzetbegoviç şöyle demiştir: Din hurafeleri yok etmezse, hurafeler dini yok eder.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Aliya İzzetbegoviç

Din hurafeleri yok etmezse, hurafeler dini yok eder.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Bir erkeğin evlenmeden önce bir kadına verdiği tüm güllere öpücüklere ve akşam yemeklerine karşın, gizliden gizliye istediği tek şey, evlilik işlemleri biter bitmez kadının mutfak paspası gibi ayaklarının altına serilmesiydi.

Keşke becerebilseydik be sevgili... Keşke her şey her yere dağılmasaydı böyle. Keşke biz hep biz kalsaydık. Biz olabilmek uğruna, 'ben'lerimizi kaybetmeseydik.

Bizi farklı kılan şey , tarihte , doğada veya doğanın arkasında hiçbir tanrı'yı tanımamamız değildir. Bizi farklı kılan , tanrı diye hürmet edileni tanrı'ya benzer bulmamamızdır.

İnsanlar.. Dedim fısıldayarak. Taşırlar insanları. Kundaktayken, tabuttayken.. Hep taşıyacak birileri olur. Bazıları dostluktan, bazıları cepteki paradan, bazıları da içinde bulundukları sistem bir gün onlara da taşınma sırasının geleceğini söylediği için, taşırlar insanı.

Çıkış yolunun güzel olacağını ve asla geri dönmeyeceğimi umarım.

Her insanın hayatı, tanrı'nın yazdığı bir peri masalıdır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste