Evlilik sonsuz bir şifadır. ...

söz kimin

Bu sayfada Şair ve yazar Ahmet Hamdi Tanpınar tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Ahmet Hamdi Tanpınar şöyle demiştir: Evlilik sonsuz bir şifadır. ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Ahmet Hamdi Tanpınar

Evlilik sonsuz bir şifadır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Dünyanın temsili erkeklerin eseridir; onlar dünyayı kendi bakış açılarından tanımlarlar.

Sen kutsal bir bedenin içinde yaşayan ruhsun. İlk adım bedenini sevmektir ve bedenini sevdikten sonra ruhunu sevebileceksin ve son adım seni varlığına götürecektir.

Herkes kendi algısının genişliği ölçüsünde okumayı başarıyor. Herkesin farklı kavrayışı, idraki var. Okumayı herkes farklı başarıyor. Kainat bizim dışımızda okunmayı bekleyen bir olgu. Okumayla yazma aslında aynı şey. Yazmak için dış dünyayı okumak gerekli.

Can çıkar, huy çıkmaz, Bir yaşı geçti mi insan Kolay kolay değişmez. Testi içeceğini içmiş artık, Kumaş gireceği biçime girmiş, Ağzınla kuş tutsan, Gitmez yerleşen alışkanlık, Kamçı kırbaç kar etmez Tabiat Nuh der. peygamber demez. Demir sopayla döv, Sopan eğrilir; Kapıdan kov, Pencereden gelir.

Gel gör ki kendi içimde sanki başka cins bir işkenceci var... ki bana rahat dirlik vermiyor...

Kurt ile Ayı Kurt kocadı, kötürüm oldu, Bunu sezen bir genç atı Yakaladı kurdu yoldu, Dedi: 'Haydi tüysüz dayı, Yürü, yine yiğitlik sat; Dar et bize yeşil yurdu! ' Piçlerine dedi: 'Fırsat Kaçırmayın, boğun kurdu! ' Zavallı kurt öldü, inde Beş yavrusu kaldı öksüz Fakat bir kaç yıl içinde Bunlar birer yiğit, gürbüz Kurt olarak saldırdılar, Yeşil yurttan ayıların Vücudunu kaldırdılar. Çocuklarım ibret alın: Her bugüne var bir yarın!

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste