Doğa ne naziktir, ne de kaba. Ne acıya karşıdır, ne de açıdan yanadır. Doğa, ...

söz kimin

Bu sayfada Britanyalı etolog, evrimsel biyolog ve yazar Richard Dawkins tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Richard Dawkins şöyle demiştir: Doğa ne naziktir, ne de kaba. Ne acıya karşıdır, ne de açıdan yanadır. Doğa, ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Richard Dawkins

Doğa ne naziktir, ne de kaba. Ne acıya karşıdır, ne de açıdan yanadır. Doğa, dna'nın varkalımını etkilemedikçe, acıya hiçbir şekilde önem vermez. Örneğin, öldürücü bir ısırığa maruz kalmadan önce ceylanları uyuşturan bir gen düşünmek kolaydır. Doğal seçim böyle bir geni tercih eder miydi? Ceylani uyuşturma eylemi genin sonraki kuşaklara aktarılma şansını artırmadıkça, hayır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Turan Nabızlarımda vuran duygular ki tarihin Birer derin sesidir, ben sahifelerde değil Güzide, şanlı, necip ırkımın uzak ve yakın Bütün zaferlerini kalbimin tanininde Nabızlarımda okur, anlar, eylerim tebcil. Sahifelerde değil, çünkü Atilla, Cengiz Zaferle ırkımın tetviç eden bu nasiyeler, O tozlu çerçevelerde, o iftira amiz Muhit içinde görünmekte kirli, şermende; Fakat şerefle numayan Sezar ve İskender! Nabızlarımda evet, çünkü ilm için müphem Kalan Oğuz Han'ı kalbim tanır tamamiyle Damarlarımda yaşar şan-ü ihtişamiyle Oğuz Han, işte budur gönlümü eden mülhem: Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan

Gönül bedenden önce giriyor erinlik çağına; oysa zevk almaktan çok sevmeye gereksinim duyuyordum, hazdan çok aşkı istiyordu canım. Şimdi o ilk yeniyetmelik zamanımdaki aşkın düşüncesi bile yok artık içimde, duyular hiçbir şey değildi, sonsuzluk dolduruyordu bir başına her şeyi; çocuklukla gençlik arasında yer alan o aşk, çocukluktan gençliğe geçiştir, öyle de çabuk geçer ki unutulur gider.

Köylülerin oğluyum ve köylerde neler olduğunu biliyorum. Bu yüzden intikam almak istedim ve hiçbir şeyden pişman değilim.

Her erkeğin ölümü babasının ölümüyle başlar.

Dünyanın sonu gelir ! Yalakaların, yavşakların sonu gelmez.

İslam tıpkı başarılı olmaya mecbur olduğu gibi gerçekçi de olmak zorundadır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste