Ben onu coşkun bir nehre benzetirdim, diye fısıldadı İskender Harappa kulağın...

söz kimin

Bu sayfada Britanyalı yazar ve romancı Salman Rüşdi tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Salman Rüşdi şöyle demiştir: Ben onu coşkun bir nehre benzetirdim, diye fısıldadı İskender Harappa kulağın... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Salman Rüşdi

Ben onu coşkun bir nehre benzetirdim, diye fısıldadı İskender Harappa kulağına, kabardığında ovaları basar, ağaçları ve binaları yıkar; herkes ondan kaçar ve her şey, karşı koyamadan öfkesine teslim olur. Talih de böyledir, ona karşı koymak için hiçbir tedbirin alınmadığı yerlerde gücünü gösterir ve onu dizginleyecek hiçbir bentin ya da setin yapılmadığını bildiği yerlere yönlendirir öfkesini.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Kadın ve erkek eşit değil, Eştir: Birbirlerinin yerine geçmek için değil, Birbirlerinin yanında durmak için vardırlar.

Her güzel çiçeğin etrafında kötü otlar biter.

Tembel insan yoktur. Sadece kendisine esin kaynağı oluşturacak kadar güçlü amaçları olmayan insanlar vardır.

Eğer kapalı bir bayan internete resim koyup o resmide hiç tanımadığı, hayatında görmediği erkekler beğenip altına rahat rahat yorum yapabiliyorsa; cennet artık yeni annelerin ayaklarından kaçar gider azizim.

Gönlündeki yalnızlığı içimize getiren. Bütün kafalılar bütün şakacılar. Felsefeye önem veren düşünür artıkları. Sanat dünyasının doygun yaratıkları. Düşünce toptancıları duygu işportacıları. Ben gidince geriye kalacaksınız benden. Her zaman böyle olur. Rüzgâr toz bulutları bırakır giderken.

Zayıf olduğumuz için düşmanlarımızdan nefret eder ve ondan intikam almayı düşünürüz. Tembel olduğumuz için sakinleşir ve intikam almaktan vazgeçeriz.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste