Mencius Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Çinli düşünür Mencius ait 2 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Mencius kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Mencius mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Mencius
  • Adı: Mencius
  • Doğum: MÖ 372
  • Ölüm: MÖ 289
  • Mesleği: Çinli düşünür
Mencius Kimdir Sayfası

Bu sayfada Mencius hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Mencius sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Mensiyüs MÖ 372-289 yılları arasında yaşamış, ve insan doğası ve siyaset üzerine olan görüşleriyle Konfüçyusçuluğu temellendirmeye ve güçlendirmeye çalışmış olan Çinli düşünür.

Meng Tse ya da Mensiyüs, insanın eğiliminin iyiliğe doğɾu olduğunu, doğɾu yolu bulmak iςin, vicdanımızın sesine, bizde doğuştan vaɾolan sozkimin.com doğal bilgiye dayanmamız geɾektiğini, uyum iςinde yaşamamızın anahtaɾının kendi iςimizde olduğunu ve bizim uyum iςinde yaşadığımız takdiɾde, toplum düzeninin de, kendiliğinden en iyi biɾ biςimde kuɾulacağını söylemiştiɾ.

kaynak: wiki

Mencius Sözleri 2 Adet

Aşağıdaki Mencius sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Mencius sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Çocukluk saflığını kaybetmeyen adama büyük adam denir.

Başkaları tarafından aşağılanabilmesi için, insanın önce kendini aşağılaması gerekir.

Yorumlar 1 Adet

Perihan

Burha

Harika bir hayat ve sözler

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste