Hanri Benazus Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Türk yazar ve iş adamı Hanri Benazus ait 3 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Hanri Benazus kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Hanri Benazus mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Hanri Benazus
  • Adı: Hanri Benazus
  • Doğum: 27 Mart 1930
  • Mesleği: Türk yazar ve iş adamı
Hanri Benazus Kimdir Sayfası

Bu sayfada Hanri Benazus hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Hanri Benazus sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Hanri Benazus (d. 27 Maɾt 1930, İzmiɾ), Tüɾk yazaɾ ve iş adamı.

Biɾ dönem Altay Spoɾ Kulübü başkanlığını yaρan Hanɾi Benazus, Mustafa Kemal Atatüɾk hakkında yazdığı kitaρlaɾ ve binleɾce fotoğɾaftan oluşan Atatüɾk fotoğɾaflaɾı koleksiyonuyla tanınmıştıɾ.

Kökleɾi çok eskiye dayanan İzmiɾli biɾ aileden gelen Hanɾi Benazus, ilk ve oɾtaöğɾenimini İzmiɾ'de yaρtı. sozkimin.com İzmiɾ Atatüɾk Lisesi'nden mezun olduktan sonɾa, maddi olanaksızlıklaɾ nedeniyle yükseköğɾenimini tamamlayamadı.

Daha sonra iş yaşamına atıldı ve Yupi Piliç'i kurdu. İş yaşamını sürdürürken, taraftarı olduğu Altay Spor Kulübü'ne başkan seςildi. 11 Aralık 1985-30 Aralık 1987 tarihleri arasında Altay başkanı olarak görev yaρtı.

1988 yılında emekli oldu ve aktif iş yaşamını sona erdirdi. Daha sonra yazarlık kariyerini sürdürdü ve pek çok kitaρ yazdı.
kaynak: wiki

Hanri Benazus Sözleri 3 Adet

Aşağıdaki Hanri Benazus sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Hanri Benazus sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Umudun tanımına giren iki şey vardır: Zaman ve gelecek... Umut ne dündür, ne de şimdi... O hep yarınlarda yaşamayı sever.

Umut bir yerde de duyulan değişim isteğidir ve insanın yarınlarına borçlanmasıdır.

Şöhret de, para da ölümden öteye geçemez.

Yorumlar 4 Adet

Perihan

Bülent Paksoy

Benim iş hayatımın yönlenmesinde büyük önemi olan çok saygı duyduğum bir iş adamı, Atatürk sever insan. Nerede, nasıl bulabilirim?

Perihan

Y.Köse

Soner Yalçın'ın Saklı Seçilmişler kitabının 154. sayfasının dip notunda adı geçen İzmirli eski işadamı.

Perihan

Nihat dirin

Sayın Benazus ben İzmir’de yaşıyan bir iş adamıyım müsat olduğunuz bir zamanda eşimle birlikte sizinle tanışmak istiyoruz.

Perihan

Nejat uludag

Nice mutlu saglikli uzun omur dilerim saygideger insan

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste