Max Müller Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Filolog Max Müller ait 2 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Max Müller kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Friedrich Max Müller mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Max Müller
  • Adı: Max Müller
  • Doğum: 6 Aralık 1823
  • Ölüm: 28 Ekim 1900
  • Mesleği: Filolog
Max Müller Kimdir Sayfası

Bu sayfada Max Müller hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Max Müller sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Friedrich Max Müller (6 Aralık 1823 - 28 Ekim 1900), genellikle Max Müller olarak bilinen, Alman asıllı filolog ve yaşamış ve hayatının çoğu iςin İngiltere'de okudu oryantalist oldu.

O Hint çalışmalar batı akademik alanda ve karşılaştırmalı din disiplinin kurucularından biriydi. Müller Hintoloji konu ve Doğu Kutsal Kitaρlar, 50 ciltlik set bilimsel ve popüler eserler hem yazdı İngilizce çeviriler, onun yönetimi altında hazırlanmıştır. sozkimin.com O da ileri sürülen ve dil ve Turan insanların Turan ailesinin fikrini destekledi.
kaynak: wiki

Not: Bu bilgiler yabancı bir kaynaktan Türkçeye çeşitli programlarla çevrilmiştir. Hatalar bulunabilir.

Max Müller Sözleri 2 Adet

Aşağıdaki Max Müller sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Max Müller sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Aydınla sokak adamının inançları bir olabilir mi? Vedaların dışında öteki dinlerin büyük hatası, bu gerçeği anlamamış olmalarıdır.

Mitolojinin iç yapısını kısaca karakterize etmeye çalıştığımda, onu bir düşünceden daha çok bir dil hastalığı olarak isimlendirdim... Ne yaparsak yapalım, eğer tabiat güçlerini ifade etmenin, dinin temel konusu olduğu anlaşılırsa, o zaman dini, varlığını nasıl devam ettirdiği anlaşılamayan aldatıcı bir kurgular sisteminden başka birşey olarak görmek imkansızdır.

Yorumlar 1 Adet

Perihan

Cavit

Türkçeniz çok bozuk. Max Müller
görseydi, ayıplardı.

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste