Claude Levi Strauss Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada antropolog, etnolog ve yapısalcı antropolojinin en önemli ismi Claude Levi Strauss ait 8 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Claude Levi Strauss kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Claude Levi Strauss mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Claude Levi Strauss
  • Adı: Claude Levi Strauss
  • Doğum: 28 Kasım 1908
  • Ölüm: 30 Ekim 2009
  • Mesleği: antropolog, etnolog ve yapısalcı antropolojinin en önemli ismi
Claude Levi Strauss Kimdir Sayfası

Bu sayfada Claude Levi Strauss hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Claude Levi Strauss sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Claude Levi Strauss, antropolog ve sosyal bilimci.

Claude Levi Strauss, çağdaş antropolojinin en önemli figürlerinden biri olarak kabul edilir ve yapısal antropolojinin önde gelen temsilcilerindendi.

Fransızca yazılan eserleri, dilbilim, mitoloji, sembolizm ve kültürel yapılar üzerine yoğunlaşır. Kendisi, Batı dünyasında modern antropolojinin yapısını ve metotlarını şekillendirmiş, geniş bir alan üzerinde etkisi olmuştur.

Claude Levi Strauss'un en ünlü çalışmalarından biri olan Sahiplenilmiş Malların Yapısı adlı eseri, onun yapısal antropolojinin temellerini atan önemli bir çalışmadır. Bu kitapta, akrabalık sistemleri ve evlilik kurumları gibi temel sosyal yapılar üzerine analizler yapar. Claude Levi Strauss, kültürlerdeki yapıları incelemek için bir yapısal analiz yöntemi kullanarak insan davranışlarının temel yapılarını açığa çıkarmaya çalışmıştır.

Descartes ve Jean Paul Sartre'a şiddetle karşı çıkan yapısalcılığın kurucusu Fransız antropologudur. Yapısalcılıkla ilgili fikirlerinin temelini Ferdinand de Saussure’un modelinden alan Claude Levi Strauss, aynı zamanda kendisinden sonra gelen kuramcılara da önderlik etmiştir.

Claude Levi Strauss içinse, özellikle, evresensel insan gerçeklikleri, insan olma niteliği sayesinde bütün insanlar tarafından paylaşılır ve yapının her düzeyinde gözlemlenebilir hale gelmektedir. Claude Levi Strauss, kültürel alanı Saussure'ün yöntemiyle değerlendirmeye girişir. Tıpkı, bir göstergeler sistemi gibi ele alır Kültür olgusunu.



Diğer önemli çalışmalarından biri Yaban Düşünce adlı eseridir. Bu kitapta, mitoloji, mitler ve sembollerin anlamı üzerine incelemeler yapar. Claude Levi Strauss, insan düşüncesinin temel yapılarını keşfetmek amacıyla "yabani" ve "medeni" kültürler arasındaki farkları ve benzerlikleri araştırır.

Claude Levi Strauss, sosyal bilimlere yaptığı katkılar nedeniyle birçok ödül ve onur derecesi almıştır. Onun düşünceleri, etnografik çalışmalardan teorik analizlere kadar antropoloji alanında geniş bir yelpazede etkili olmuştur.

Claude Levi Strauss'un Önemli eserleri
Les Structures élémentaires de la parenté (1949)
Race et histoire (1952) Irk ve Tarih
Tristes tropiques (1955) Hüzünlü Dönenceler
Anthropologie structurale (1958) Yapısal Antropoloji
Le Totemisme aujourdhui (1962)
La Pensée sauvage (1962) Yaban Düşünce
Mythologiques I-IV
Le Cru et le cuit, 1964
Du miel aux cendres, 1966
L'Origine des manières de table, 1968
L'Homme nu, 1971
Anthropologie structurale deux (1973)
La Voie des masques (1972)
Paroles donnés (1984)
Histoire de lynx (1991)
Regarder, écouter, lire (1993)
Myth and Meaning (1978)

Claude Levi Strauss Sözleri 8 Adet

Aşağıdaki Claude Levi Strauss sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Claude Levi Strauss sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

İnsan insanın kurdu ve insan insanın tanrısıdır.

Mit, ilkel insanın hayatı problemler üzerinde düşünme tarzıdır.

Dil toplumun bilinçaltıdır.

Dünya, hayatına insansız başladı, hayatını insansız sona erdirecek.

Algıladığımız dünya. Bilinemez bir gerçekliğin, zihnin mimarisi içinde kırılmasından ibarettir.

Gezilerden ve gezginlerden nefret ediyorum.

Doğal bir insan ne toplumdan öne çıkmaya ne de toplumdan dışarı çıkmaya çalışır.

Bazen yazdıklarımdan çok şey öğreniyorum.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste