Chuck Palahniuk Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Roman yazarı , deneme yazarı Chuck Palahniuk ait 94 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Chuck Palahniuk kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Chuck Palahniuk mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Chuck Palahniuk
  • Adı: Chuck Palahniuk
  • Doğum: 21 Şubat 1962
  • Mesleği: Roman yazarı , deneme yazarı
Chuck Palahniuk Kimdir Sayfası

Bu sayfada Chuck Palahniuk hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Chuck Palahniuk sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Chuck Palahniuk 21 Şubat 1962'de Washington'da doğdu. Asıl adı Charles Michael Palahniuk'tur. Palahniuk Washington eyaletinin doğusundaki bir ςiftlikte büyüdü. Bir süre Eyalet Üniversitesi'ne devam ettikten sonra Oregon Üniversitesi'ne geçti ve öğrenimini orada tamamladı. Otuzlu yaşlarına kadar herhangi bir edebi metin yazmayan, sanıldığının tam aksine, ilk romanı olan Invisible Monsters (Görünmez Canavarlar) dır. Bu romanı yayıncılar tarafından içeriği nedeniyle kabul görmemiştir ancak Palahniuk yayıncılara olan bu öfkesi nedeniyle içeriği çok daha "yok edici" olan Dövüş Kulübü'nü yazmıştır ve bu romanı yayıncılar tarafından zevkle kitaρlaştırılmıştır.

Palahniuk, üniversite yıllarından sonra üç yıl boyunca Freightliner adlı bir şirkette montaj hattında, ardından tamirci olarak çalıştı. sozkimin.com İlk yazdığı metinler taşıt modifikasyon prosedürleri ve kamyonların onarımı üzerinedir.

Dövüş Kulübü'nün oɾtaya çıkmasında büyük etkisi bulunan biɾ olayıda bu yıllaɾda yaşaɾ. Aɾkadaşlaɾıyla biɾlikte tatildediɾ. Bitişikteki kamp yeɾinde müzik ɾahatsız edici deɾecede açılıɾ ve bu nedenle başlayan taɾtışma yeɾini kavgaya bıɾakıɾ. Bu olayda yaɾalanan Chuck tatilden döndüğünde iş yeɾinde kimse taɾafından ilgi göɾmez çünkü kimse koɾkunç deɾecedeki yüzü hakkında biɾ şey soɾmaya, yoɾum yaρmaya cesaɾet edemez. Bunun üzeɾine Chuck, eğeɾ insanın yeteɾince kötü göɾünüɾse dilediği gibi haɾeket edebileceğini keşfedeɾ. Bu olayın aɾdından devam ettiği biɾ edebiyat gɾubu bünyesinde yaρtıklaɾı çeşitli gösteɾi ve eylemleɾ "Кaɾgaşa Pɾojesi"ni esinleɾ. Kısa biɾ süɾe sonɾa aynı isimle biɾ kısa öykü yayımlaɾ ve bu öykü,üç ay iςinde Fight Club (Dövüş Kulübü) ɾomanına dönüşüɾ.

Romanlaɾındaki tavıɾ isyan gibi göɾünse de, aslında vaɾoluşumuza özlem duymamıza neden oluɾ. Yaɾattığımız değeɾ yaɾgılaɾı, paɾa, şöhɾet, saygınlık, güzellik gibi tüm önemli şeyleɾin anlamsız yalanlaɾ olduğunu söyleɾ.
kaynak: wiki

Chuck Palahniuk Sözleri 94 Adet

Aşağıdaki Chuck Palahniuk sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Chuck Palahniuk sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Hayatım sıkıcı ve değersiz olabilir ama en azından benim hayatım; fabrikada üretilmiş, ikinci el, kalitesiz bir hayat değil.

Ne kadar çalışırsan çalış, ne kadar zeki olursan ol, o yaptığın kötü seçimle tanınırsın.

İnsanın elde ettiği kadını asla düşünmemesi komiktir aslında. Unutamadığın kişi, daima senden uzakta olandır.

Son nefesinde neyi yapmadığına pişman olacaksın?

Benim babam hiç üniversiteye gitmemiş olduğundan, benim üniversiteye gitmem çok önemliydi. Üniversite bitince şehirler arası telefonda ona dedim ki, şimdi ne olacak?

Uyuyor muyum yani? Daha çok sağ ve sol beyinlerin birbirleriyle satranç oynuyor gibi.

Annelik dünyada kalan mükemmel ve büyülü mucizelerin sonuncusu değil midir?

Televizyondaki kahkaha efektlerinin çoğu 1950'lerin başında kaydedilmişti. Bu günlerde kahkahalarını duyduğunuz o insanların çoğu artık ölü.

Reklamlar insanları gerek duymadıkları arabaların ve kıyafetlerin peşinden koşturuyor. Kaç kuşaktır insanlar nefret ettikleri işlerde çalışıyorlar; neden? Gerçekte ihtiyaç duymadıkları şeyleri alabilmek için.

Güzel ve emsalsiz bir kar tanesi değilsin. Herkes gibi sen de o çürüyen organik maddeden yapılmasın.

Bir şeyden ne kadar çok kaçarsan o kadar uzun süre ona katlanmak zorunda kalırsın. Bir şeyle savaştığında, onu sadece daha da güçlendirirsin.

İnsanlara gerçeği söyleseniz bile gözleriyle görmeden asla size inanmazlar. O zaman da çok geç olur. Bu arada söyledikleriniz onları kızdırmaktan başka bir işe yaramaz ve sizin de başınızı derde sokar.

Terbiyemi takınarak bir yere varamayacağımı anladım artık ortalığı karıştırma zamanı geldi.

İnsanların hepsi tutacak bir el arıyor. Rahatlatılmak istiyor. Her şeyin yoluna gireceğine dair sözler istiyor.

Komik olan hepimizin hayatının ana fikrinin aynı olması.

Sakin olun. Herkes derin derin nefes alsın. Hayat güzeldir. Olduğunuz gibi davranın ve nazik olun.

Yeterince uzaktan bakınca her şey son derece güzel ve gerçek görünüyor.

Kızın biri arayıp, 'ölmek insanın canını çok yakar mı?' diye soruyor. Bak tatlım, diyorum, evet yakar ama, yaşamaya devam etmek çok daha fazla acıtır.

Ben, insanların büyük bir aşkla sevdiği ve sonra bir saat ya da bir gün geçmeden kaldırıp attığı şeyleri seviyorum.

Uykusuzluk böyledir işte. Kafandaki düşünceler bütün gece yayın yapar.

Belki de yaptığınız şeyler yüzünden değil de, yapmadığınız şeyler yüzünden cehenneme gidiyorsunuz, diyor. Bitirmediğiniz işler yüzünden.

Hangisi daha beter, cehennem mi, hiçlik mi?

Adem'le Havva yasak elmayı cennet bahçesindeki sonsuz mutluluk çok sıkıcı olmaya başladığı için yemiş olabilirler mi?

Kendini çok zorlama, güzel şeyler onları hiç beklemediğin anlarda olur.

Anlamadığımız şeye saçma diyoruz. Okuyamadığımız şeye laf salatası diyoruz.

Bir arada olmaktan nefret ettikleri ama yalnız kalmaktan da korktukları için insanlar telefon denilen bir alet kullanıyorlarmış.

Parçaları kaybolmuş puzzle gibi artık insanlar. Kiminin ruhu, kiminin beyni ve çoğunun bir kalbi yok.

En çok da üç şey yorar insanı; affetmek, içi yanarken susmak ve olmayacağını bile bile hayal kurmak.

Parçaları kaybolmuş puzzle gibi artık insanlar. Kiminin kalbi, kiminin ruhu, kiminin de bir beyni yok.

İnsanların olmaya korktukları şey olursanız, onların hayranlığını kazanırsınız.

Herkesin hayal gücü tükendiğinde artık hiç kimse dünya için tehdit olmayacak.

En çok da 3 şey yorar insanı; affetmek, içi yanarken susmak ve olmayacağını bildiği halde hayal kurmak.

Sahip olacağın her şey, bir gün kaybedeceğin şeylerden sadece biri.

Unutamadığın kişi, daima senden uzakta olandır.

Ancak kaybedeceğin bir şey yoksa özgürsündür.

En çok da üç şey yorar insanı: affetmek, içi yanarken susmak ve olmayacağını bildiği halde hayal kurmak.

Yeterince insan bir yalana inanırsa, o artık yalan olmaktan çıkar.

Dikkatli bak; büyük aşklar ya sonsuzdur ya da onsuz.

Dış dünyayla başa çıkmak istiyorsan, insanların yüzünü görmesine izin vermeyeceksin. Dünyada herhangi bir yere gidebilirsin; yeter ki insanların gerçekte kim olduğunu bilmelerine izin verme. Tamamen normal, sıradan bir hayat sürebilirsin. Yeter ki hiç kimsenin gerçeği öğrenecek kadar yakınına sokulmasına izin verme.

Sahip olduklarımı yok eden kurtarıcı, benim ruhumu kurtarma savaşındadır. Bütün aidiyetleri yolumdan kaldıran öğretmen beni özgür kılacaktır.

Mobilya satın alırsınız. Kendinize dersiniz ki, bu hayatım boyunca ihtiyaç duyacağım son kanepe. Kanepeyi alırsınız ve sonraki birkaç yıl boyunca, hangi işiniz ters giderse gitsin, en azından kanepe sorununuzu çözmüş olduğunuzu bilirsiniz. Sonra o güzel yuvanızda kısılıp kalırsınız. Bir zamanlar sahip olduğunuz şeyler artık sizin sahibiniz olur.

Sevmediklerin derdin olur genelde, sevdiklerin ise mutluluğun. Ama birini öyle b..ir seversin ki; hem derdin olur, hem umudun.

Korkma aç kapıyı. Sende kalmaya değil, beni almaya geldim.

Benim hiçbir şeyim orjinal değil. Ben bildiğim tüm insanların ortak çabasıyım.

En çok da 3 şey yorar insanı; affetmek, içi yanarken susmak ve olmayacağını bildiği halde hayal kurmak.

Bu hayat bana, insanların çoğunun gülemediği için ağladığını, susamadığı için konuştuğunu ve laf olsun diye yaşadığını öğretti.

Birine gününün nasıl geçtiğini sorduğunda, bunu sormanın sebebi kendi gününü anlatmak istemendir. Birine aşık olmanın sebebi, onun sana aşık olmasını istemen..

İnsanlar sahip olduklarının değerini bir türlü bilmezler. Güllere koşarken ayaklarının altında ezilen papatyalardan habersizler.

Dünyanın en yakışıklı, zengin, başarılı adamı da olsan; bir kadın seni çocuklarının babası olarak hayal edemiyorsa; sıfırsın.

Mutlu olmak için, hayatta kimseyi kendin gibi görme. Çünkü sen gibi olan tek kişi, aynadaki yüzündür.

Dünya nüfusu arttıkça, insan sayısı azalıyor .

Bazen ne tarafa atladığından çok, sadece atlamış olman önemlidir.

Bir insan en çok kimin yanında susuyorsa, aslında en çok onunla konuşmak istiyordur.

Ev işlerinin canı cehenneme; önceliğimiz daima iki bacağımızın arasından yana.

Her aşk, bitki isimleriyle başlayıp, hayvan isimleriyle son bulur.

Açın başkalarını güldürebilir; ama gülüşün başkalarına acı vermemeli.

Dinleyin sürüngenler; sizler özel değilsiniz, sizler güzel ya da eşi benzeri olmayan kar tanesi de değilsiniz, sizler işiniz değilsiniz, sizler paranız kadar değilsiniz, bindiğiniz araba değilsiniz, kredi kartlarınızın limiti değilsiniz, sizler iç çamaşırı değilsiniz, sizler herkes gibi çürüyen birer organik maddesiniz.! Bizler bu dünyanın şarkı söyleyip dans eden pislikleriyiz. Hepimiz aynı pisliğin lacivertleriyiz.

Kadınlar erkekler için değil, yine kadınlar için süslenirler. Çünkü asıl duygu diğer kadınlardan daha güzel olma arzusudur.

Mükemmel biri değilim. Ama beni beklemeliydin! Buna değerdim..

Herkesin kör bir kaza kurşununa veya ani bir hastalığa kurban gitmeyi beklediği bir dünyada, bağımlıların yolun sonunda kendilerini neyin beklediğini bilmek gibi bir lüksü vardır. Nihai kaderinin kontrolünü biraz da olsa eline almıştır ve bağımlılığı sayesinde ölüm sebebi büsbütün sürpriz olmaktan çıkmıştır.

İnsanlar dünyanın düzenli ve güvenli bir yer olması için yıllarca çalıştılar. Ama hiç kimse bunun ne kadar sıkıcı olabileceğinin farkında değildi. Bütün dünyanın parsellendiğini, hız limitleri konduğunu, bölümlere ayrıldığını, vergilendirildiğini ve düzenlendiğini, bütün insanların sınavlardan geçirildiğini, fişlendiğini, nerede oturduğunun, ne yaptığının kaydının tutulduğunu düşünün. Hiç kimseye macera yaşayacak bir alan kalmadı, satın alınabilenler hariç. Lunaparka gitmek gibi. Film izlemek gibi. Ama bunlar yine de sahte heyecanlardı. Dinazorların çocukları yemeyeceğini bilirsiniz. Büyük bir sahte afetin olma şansı bile oy çoğunluğuyla ortadan kaldırıldı. Gerçek afet veya risk ihtimali olmadığından, gerçek kurtuluş şansı da ortadan kalkmış oldu. Gerçek mutluluk yok. Gerçek heyecan yok. Eğlence, keşif, buluş yok.

Sizin sevdiğiniz ile sizi seven asla aynı kişi değildir.

Hiç kapıldın mı o hisse. Gitmek istersin hani, ama aynı zamanda da kalmak gelir içinden .

Hiçbir şey durağan değil. Her şey eskiyip dağılıyor.

Ancak kaybedeceğin bir şey yoksa özgürsundur.

Yeni bir başlangıç değil, mutlu bir son istiyorum artık!

Eski sevgilinin yine deneyelim çabasıyla, deneme süresi biten virüs programnin süresini uzatmaya çalışan kişinin çabası aynı..

Herkesin hayalgucu tükendiğinde artık hiçkimse dünya için tehdit olmayacak.

Büyük birader bizi gözetlemiyor aslında, şarkı söyleyip dans ediyor. Şapkadan tavşan çıkarma numaraları yapıyor. Büyük birader uyanık olduğunuz her dakika dikkatinizi çekmekle meşgul. Sürekli aklınızın başka yerde olduğundan emin olmak istiyor. Tamamen zap

Akıllı bi yalnızlık aptal bi ilişkiden iyidir; ya kralın yanında kraliçe olursun ya da soytarının yanında maskara! Tercih senin!

Sahip olacağın her şey, bir gün kaybedeceğin şeylerden sadece biridir.

Parçaları kaybolmuş puzzle gibi artık insanlar. Kiminin ruhu, kiminin beyni ve birçoğunun bir kalbi yok.

Neden mi sevdim seni? 'Çünkü daha imkansız bir ihtimal yoktu'.

Galiba hayattaki en büyük hatalarımdan biri, insanları fazla önemsemem .

Bize inandırılan bu gerçek dışı dünyada yaşıyoruz, hiçbir teste tabii tutulmadığımız için neleri kurtarabileceğimiz konusunda hiç bir fikrimiz yok.

Bir şeyin yokluğu size acı veriyorsa, varlığı sizi öldürebilir.

Herkesin dış fırçası vardır ama dişlerini fırçalamaz bazıları. Akıl da böyle işte; hepimizde var ama kimi kullanmamakta ısrarlı..

Uğruna savaşacak bir şeyler bulana kadar, bir şeylere karşı savaşmayı seçersin.

Gerçek şu ki, dul bir anne tarafından yetiştirilen her erkek çocuk, evli olarak doğmuş sayılır. Bilmiyorum ama bence annesi ölene dek bir erkeğin hayatındaki diğer kadınların hiçbiri metres olmaktan öteye gidemez.

Birini sevmek, ömürden koca bir parça vermektir. Kendine saklayacağın, öğreneceğin, eğleneceğin vakti, başkasına hediye etmektir.

Medeniyeti alt üst edeceğiz. Dünyayı daha iyi bir yere çevireceğiz.

Silahın yaptığı tek şey, bir patlamayı belli bir doğrultuya yöneltmektir.

Dünyada özel olan hiçbir şey yoktur. Büyülü şeyler yoktur. Sadece fizik vardır.

Hayattan bir şeyler beklemek veya pişmanlık duymak; gereksiz ve aptalca lükslerdi.

Sahip olduğum altı yüz kırk balıktan sonra öğrendiğim tek şey, insanın sevdiği her şeyin bir gün 'gideceği' oldu. O özel kişiyle karşılaştığını sandığın ilk anda, onun bir gün 'gideceğine' emin olabilirsin.

Hiçbir zaman tamamlanmış olmayayım, ne olur. Hiçbir zaman halimden memnun olmayayım. Hiçbir zaman kusursuz olmayayım.

Fiziksel güçle ve mülkiyetle olan bağlarımı niçin koparıyorum? Çünkü ancak kendimi mahvederek ruhumun gerçek gücünü keşfedebilirim.

Dışılık tek gece ise yarar, kişilik ömür boyu.

Yeni başlangıçlardan sıkıldım artık, mutlu bir son istiyorum seninle!

Doğru fiyatı verirseniz, insanlar gerçekten size her şeyi satabilir.

Cevap, cevabın olmayışıdır.

Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız..hepimiz heba oluyoruz..bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş..reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz..nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz.. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız..bir amacımız yok; ne büyük savaş ne de büyük bir buhran yaşadık..bizim savaşımız ruhani savaş.. Ve bunalımımız kendi hayatlarımız.

Göz gördüğünü sevmez, sevdiğini görür..

Aslında tek hatam; insanları fazla önemsemem.

Yorumlar 1 Adet

Perihan

Kadir İnanç

Neden bazı sözleri defalarca tekrar ediyorsunuz?

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste